اولین پرواز با وینگسوت الکتریکی
وینگسوت الکتریکی وسیله جذابی است که اخیراً مورداستفاده قرارگرفته است. در این لباس از دو باتری لیتیومی برای فعالسازی روتورها، جهت تولید نیروی رانش بیشتر به مدت پنج دقیقه استفاده میشود. یک چترباز اولین پرواز انسانی در جهان را با استفاده از وینگسوت الکتریکی انجام داد و این عمل باعث پیشبرد احتمالات جهت درک بیشتر ما از پرواز انسانی شد.
چترباز اتریشی با وینگسوت الکتریکی پرواز کرد
طبق گزارشها CNET، پیتر سالزمن، چترباز اتریشی، با استفاده از یک قطعه طراحی شده ویژه که با مشارکت BMWi ساخته شد، پرواز کرد. برخلاف پرواز با وینگسوتهای قدیمی که در آن، میزان ارتفاع پرش تا حد زیادی تعیینکننده سرعت کلی و مدتزمان پرواز خواهد بود، طراحی وینگسوت الکتریکی سالزمن بهگونهای است که او را برای مدتزمان طولانیتری در هوا معلق نگه میدارد.
پرش از هلیکوپتر
طبق یک گزارش جداگانه توسط CNET، اولین پرواز سالزمن بر فراز قلههای Three Brother’s Peaks در اتریش انجام شد و او توانست سرعت خود را به میزان حداکثر، یعنی 186 مایل (نزدیک به 300 کیلومتر در ساعت) در ساعت برساند؛ عددی که نشاندهنده افزایش قابلتوجه سرعتی است که معمولاً توسط وینگسوتهای قدیمی مدیریت میشود. این بدلکار با پرش از ارتفاع 3000 متری از بالگرد و تنها با استفاده از وینگسوت توانست از دو قله اول فرود بیاید و سپس برای رسیدن به قله سوم از وینگسوت الکتریکی خود کمک بگیرد.
قطعهای که در جلوی بدن سالزمن نصبشده است کمی شبیه به یک جت پک الکتریکی است. این دستگاه حاوی باتریهای لیتیومی 50 ولتی است که در حین پرواز، برای تغذیه دو روتور فیبر کربنی فعال میشوند.
اگرچه پرواز با وینگسوت الکتریکی، همانند وینگسوتهای قدیمی هنوز مستلزم پرش از ارتفاع است، اما طبق گزارشها، روتورها میتوانند به مدت پنج دقیقه نیروی رانش بیشتری تولید کنند و بهسادگی با فشردن یک دکمه روشن و خاموش میشوند.
وینگسوت الکتریکی ایدهای که محقق شد
طبق مصاحبهای که با CNET انجام شد، سالزمن در سالهای نوجوانی در حرفه بدلکاری مشغول به کار بود و بعدها در رشته اسکای دایوینگ شروع به فعالیت کرد. سالزمن توضیح میدهد که ایده ساخت وینگسوت الکتریکی را در سال 2017 به دست آورده است. او همچنین در مصاحبهای توضیح میدهد: «با یکی از دوستانم به کوهستان رفته بودیم که ایده این پرش به ذهنمان رسید؛ اما انجام این پرش با وینگ سوتی که در آن زمان در اختیار داشتیم امکانپذیر نبود.»
«خوب، چگونه میتوانیم امکان این پرش را فراهم کنیم؟ ما به یک سیستم تقویتکننده دیگر که عملکرد ما را افزایش دهد احتیاج داشتیم تا هنگام پرواز زاویه مسطحی داشته باشیم و بتوانیم از قله کوه فرود بیاییم.»
پس از ارائه چندین راهکار ممکن برای حل این مسئله، سالزمن درنهایت همکاری خود را با BMWi برای توسعه سیستم رانش تمام الکتریکی آغاز کرد که قبل از انجام اولین پرش او بهطور دقیق آزمایش شد.