آموزشیمقدماتی

6 راهکار مؤثر برای غلبه بر ترس از ارتفاع

6 راهکار مؤثر برای غلبه بر ترس از ارتفاع

ترس از ارتفاع در بین بسیاری از افراد دیده می‌شود. علائم این نوع ترس در برخی افراد خفیف و در برخی شدیدتر است. اگر هنگام بالا رفتن از کوه کمی دچار اضطراب می‌شوید، اما همچنان می‌توانید به راه خود ادامه دهید، این به این معنی است که احساس ترس در شما شدید نیست؛ اما اگر احساس می‌کنید ترس و اضطراب در شما تا حدی بالا می‌رود که حتی نمی‌توانید روی پای خود بایستید، شما به فوبیای ارتفاع مبتلا هستید. همچنین، برخی از افراد حتی هنگام استفاده از آسانسور نیز ممکن است دچار اضطراب شوند. به‌عنوان‌مثال، بالا رفتن از پله، هرچند ارتفاع زیادی نداشته باشد، می‌تواند در برخی افراد ایجاد ترس کند. همچنین، برخی افراد ممکن است تنها با نگاه کردن به بیرون از پنجره دچار احساس ترس شوند. این مسئله می‌تواند برای برخی افراد مشکل‌ساز شود، زیرا ممکن است زندگی روزمره آن‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. سقوط آزاد ازجمله ورزش‌هایی است که ترس از ارتفاع در آن نقش کلیدی و مهمی دارد.

مواجهه با ترس از ارتفاع

احتمالاً این جمله را زیاد شنیده‌اید، اما واقعیت همین است. مواجهه با ترس گامی مهم برای غلبه بر آن است. بااین‌وجود، نیازی نیست که خود را مجبور به انجام این کار کنید. بهتر است این کار را قدم‌به‌قدم و تدریجی انجام دهید. رفتن به مکان‌های مرتفع همراه با یک فرد مورد اعتماد، مانند یکی از اعضای خانواده یا یک دوست، می‌تواند به شما کمک کند؛ بنابراین، برای ایجاد اعتمادبه‌نفس، می‌توانید این کار را با قدم زدن در دامنه کوه یا بالا رفتن از چند پله شروع کنید. سپس سعی کنید تا زمان غلبه بر احساس ترس، ارتفاع خود را افزایش دهید. همچنین، با انجام همین روش می‌توانید از یک ساختمان بلند بالا بروید. مواجهه با ترس از ارتفاع باید کاملاً تدریجی باشد این موضوع را فراموش نکنید و هر چه این ترس بیشتر باشد باید سرعت مواجهه را کمتر کرد. اگر ترس از ارتفاع شما بسیار شدید است اولین گام نباید سقوط آزاد از هواپیما باشد.

توجیه احساس ترس

برخی ترس‌ها، به دلیل تصور اتفاقات بدی که ممکن است رخ دهد ایجاد می‌شوند. بیشتر اوقات، احساس ترس ممکن است به این دلیل به وجود بیاید که افراد از صدمه دیدن و آسیب‌دیدگی هراس دارند. زمانی که بیش‌ازحد به این مسئله فکر کنید، طبیعتاً دچار اضطراب خواهید شد. افکار بیهوده می‌توانند وضعیت را بدتر کنند؛ بنابراین، بهتر است خود را متقاعد کنید که در امان هستید.

داشتن آمادگی قبلی

افرادی که ترس از ارتفاع دارند بهتر است از قبل خود را برای مواجهه بااحساس ترس آماده کنند؛ بنابراین، فکر کردن به چگونگی مواجهه بااحساس ترس، می‌تواند کمک بسزایی کند. خود را در موقعیت تصور کنید و به این فکر کنید که چگونه می‌توانید اضطراب خود را کاهش دهید. علاوه بر این، برای انجام چنین تجربیاتی، باید از قبل آمادگی داشته باشید. به‌عنوان‌مثال، اگر می‌خواهید به کوهنوردی بروید، آن را در ذهن خود تصویرسازی کنید. داشتن برنامه‌ریزی قبلی برای انجام کارهایی که می‌توانید برای حفظ آرامش خود در موقعیت انجام دهید، می‌تواند علائم حمله پانیک را در شما کاهش دهد.

انجام برخی فعالیت‌های آرامش‌بخش

برخی از علائم ترس از ارتفاع عبارت‌اند از: تعریق شدید، تنگی نفس و افزایش ضربان قلب. فرد ممکن است با انجام برخی فعالیت‌های آرامش‌بخش بتواند بر این علائم غلبه کند. یکی از ساده‌ترین راهکارها برای کاهش اضطراب، انجام تمرینات تنفسی است. همچنین، می‌توان فعالیت‌های سرگرم‌کننده دیگری را نیز به‌جای توجه به احساس ترس انجام داد.

از کافئین دوری کنید

اگر از ارتفاع می‌ترسید، پرهیز از خوردن قهوه کمک بزرگی به شما خواهد کرد. ازاین‌رو بهتر است از خوردن یا نوشیدن هر چیزی که حاوی کافئین است خودداری کنید. مصرف کافئین می‌تواند شدت علائم شما را افزایش دهد، بنابراین پرهیز از مصرف آن می‌تواند به کاهش علائم کمک کند. علاوه بر این، حذف کافئین از رژیم غذایی باعث ایجاد آرامش بیشتر در شما شده و درنتیجه، مقابله با علائم ترس برای شما آسان‌تر خواهد بود.

از افراد حرفه‌ای کمک بگیرید

متخصصین زیادی در این زمینه وجود دارند که می‌توانند در ایجاد احساس بهتر به شما کمک کنند. آن‌ها چندین راهکار و تکنیک برای بهتر شدن و بازگشت به زندگی روزمره به شما پیشنهاد می‌دهند. یک پزشک ممکن است از شما بخواهد که یک دوره درمانی را طی کنید تا راه‌های مختلفی را برای کنترل ترس به شما آموزش دهد. پزشک همچنین می‌تواند در طی دوره درمان، مصرف برخی داروها را نیز به شما پیشنهاد بدهد. موارد زیر، عوامل مهمی هستند که هنگام تصمیم‌گیری در مورد انتخاب روش مناسب برای درمان باید به آن‌ها توجه داشت:

اعتبار: بهتر است که فقط از یک فرد متخصص درزمینهٔ سلامت کمک بخواهید؛ بنابراین، توجه به اعتبار، مجوز، گواهینامه و تحصیلات فرد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

تجربه: مشورت با فردی که در این زمینه تجربه بیشتری دارد می‌تواند بسیار مفید باشد. ازاین‌رو، می‌توانید با بیماران دیگر مشورت کنید و در مورد تجربه آن‌ها از دوره درمانی خود و اینکه آیا آن را به شما توصیه می‌کنند، سؤال بپرسید.

روش درمان: یک درمانگر خوب، روش‌های درمانی مختلفی را برای مدیریت ترس از ارتفاع به شما ارائه می‌دهد.

علاوه بر همه این‌ها، احساس ترس، در طی یک یا دو روز از بین نخواهد رفت؛ بنابراین، بهتر است این مسئله را بپذیریم که رفع این مشکل ممکن است زمان‌بر باشد. با برداشتن گام‌های کوچک، می‌توانید بر ترس خود، چه در داخل خانه و چه در فضای باز غلبه کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا